De Scheidingscoach

Waarom de Scheidingscoach?

Er speelt nogal wat bij de afwikkeling van uw echtscheiding, er zijn behoorlijk wat aandachtsgebieden:

• Hoe zit het met de alimentatie?

• Welke afspraken moeten we voor de kinderen maken?

• Wat doen we met de woning?

• Doen we het fiscaal wel goed zo?

• Waar moet ik straks de boodschappen van gaan doen?

Een groot deel van de echtscheiding betreft het financiële vraagstuk. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de cijfers. Onder die financiële gegevens zitten emoties, belangen, wensen en doelstellingen. En we doen ons werk niet goed als we daar allemaal aan voorbij gaan en voor u alleen het financiële vraagstuk oplossen. Er komt ook een stuk mediation voor aan te pas.

Onze scheidingsexpertise

Het unieke van de Atrium Scheidingen is dat alle onderwerpen bij ons aan bod komen en bovenal dat wij alle expertise écht zelf in huis hebben om uw scheiding te regelen. Dat zeggen vele andere bemiddelaars ons niet na. Omdat wij financieel planners zijn, ligt ons kennisgebied op zo’n 80% van alle financiële aandachtsgebieden van een echtscheiding. Voor het overige hele specifieke percentage van 20 procent, werken wij nauw samen met specialisten als notarissen en pensioendeskundigen. En omdat het niet alleen om de cijfers gaat, is Hendrik tot slot tevens een mediator die een opleiding tot mediator heeft gevolgd. De emoties en het samen tot oplossingen komen is dus ook gewaarborgd in onze begeleiding.

Ons team

In ons team zitten naast financiële experts en een mediator ook een hypotheekadviseur, een advocaat en een notaris, zodat wij u ook op deze gebieden uitstekend kunnen adviseren. Omdat wij daarnaast Gecertificeerd Financieel Planner en Gecertificeerd Hypothecair Planner zijn, hebben wij ook alle fiscale kennis in huis. Niet onbelangrijk want de fiscale gevolgen van een echtscheiding worden vaak onderschat, de Belastingdienst gaat hier de komende jaren extra op letten.

Anders dan anderen

Veel advocaten/scheidingsbemiddelaars/mediators hebben slechts een geringe of geen kennis van alle aandachtsgebieden. Andere partijen informeren u op die gebieden vaak alleen door middel van folders van de overheid. Of moeten door externen alimentatieberekeningen laten opstellen. Wij kunnen zoveel meer, dit biedt u veel voordelen!

De voordelen: • Eén aanspreekpunt • Altijd maatwerk, wij brengen alles zelf in kaart op basis van uw wensen • Een totaaloplossing voor elke scheiding • Anders dan advocaten, mediators en andere bemiddelaars nauwelijks externe partijen nodig • Hierdoor geen vertragende factoren en kostenbesparing • Minder kans op moeizame, langlopende en kostbare procedures • Een concurrerend tarief met dat van een advocaat en in vele gevallen zelfs voordeliger.

Ook sluiten wij als één van de weinige de aansprakelijkheid voor verschillende onderdelen zoals de fiscale gevolgen niet uit! En zeg nou zelf, dat geeft toch een gerust gevoel. Waar anderen het beloven, maken wij het waar. Zodat u later geen spijt krijgt van de gemaakte afspraken.

Totaaloplossing voor elke scheiding

Onze aanpak is gericht op uw belangen en uw toekomst. Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij u op basis van uw wensen zo goed en gemakkelijk mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces. U kiest zelf de aanpak die bij u past. Hierbij kijken wij samen met u naar uw specifieke situatie en maken we voor u een persoonlijk plan. Zijn er bij uw scheiding kinderen betrokken, dan staat een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken voorop. Wij nemen u letterlijk alles uit handen, alles wordt in heldere en begrijpelijke taal met u besproken. Hiermee kunnen wij u ontzorgen en bieden wij u duidelijkheid en rust. Zodat u later kunt zeggen: we hebben het allemaal goed geregeld!

Maak gratis kennis met onze expertise!

Wilt u weten of onze begeleiding en werkwijze bij u past? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Doe het gerust, het verplicht u tot niets! Bij Atrium Scheidingen, heeft u dus één adres voor de totale begeleiding.